Over ons

Historie

Van Der Meer en Prefab houtskeletbouw, twee namen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De familie van der Meer is al jarenlang bekend met houtskeletbouw, we mogen gerust zeggen dat het pioniers zijn op het gebied van houtskeletbouw in Nederland. Na jarenlang in de particuliere woningbouw werkzaam te zijn geweest besloot Foppe van der Meer in 2016 het over een andere boeg te gooien. Met het opstarten van een nieuw bedrijf werd ook een nieuwe weg ingeslagen. Houtskeletbouw voor de toeleverende markt werd de doelgroep en met 4 man en een zaagtafel werd de eerste klus aangenomen. Prefab Drogeham was geboren. Al snel werd het team uitgebreid en binnen een jaar werkten er 12 man personeel. In de zomer van 2017 kwam neef Foppe Land het team versterken, waarmee het aandeel van de familie Van der Meer groeide. Inmiddels werken er rond de 25 personeelsleden in het bedrijf, wat we kunnen kenmerken als een familiebedrijf. Met een eigen montageploeg en up to date machinale afdeling durven we te zeggen dat we hoogwaardige kwaliteit kunnen leveren. In augustus 2018 werd besloten om de oude familienaam weer te gaan gebruiken en verdween de naam Prefab Drogeham en werd de naam omgedoopt tot Van Der Meer prefab, met die naam gaan we de toekomst in.

Doelstelling

Van Der Meer prefab werkt met en vaste ploeg leveranciers zowel voor de houtmaterialen als de andere producten als isolatie’s, folie en bevestigingsmateriaal. Reden daarvoor is dat je weet wat je aan elkaar hebt en elkaar kan versterken. Voor de klanten van Van Der Meer prefab willen we hetzelfde. Inmiddels is er een vaste klantenkring opgebouwd waar we als vaste of 1 van de vaste leveranciers werkzaam voor zijn. Dit zijn aannemers uit geheel Nederland, waarbij we in de 3 Noordelijke provincies de montage ook aanbieden. Maar ook voor bouwmaterialenhandels zijn we inmiddels een vaste leverancier voor het leveren van kappen en daken. Afspraken voor langere termijn, vaste prijsafspraken en heldere en korte lijnen is het credo.

Machines

Het behalen van een hoge kwaliteit van het product kan niet zonder vakmensen en die vakmensen kunnen niet zonder een goed stuk gereedschap. Voor het afkort – en zaagwerk staan er 2 CNC gestuurde machines waarvan de Hundegger Turbo – drive de meest geavanceerde is. Geen bewerking die hij niet kan maken, recht, schuin, lepe hoek, kilkeper, hoekkeper, noem het en hij maakt het. Aangestuurd vanuit het tekenpakket weet je dat er precisie is tot op de millimeter. We beseffen ons dat het redelijk uniek is dat we als jong en klein bedrijf een Hundegger Turbo – Drive hebben kunnen aanschaffen, maar we zijn er van overtuigd dat je alleen hiermee de kwaliteit kunt bereiken die we nastreven. Verder beschikken we over een up to date machinepark.

Montage

Met een eigen en ervaren montageteam kunnen we op de bouwplaats zorg dragen voor een optimaal bouwproces. Met eigen ontwikkelde details van de aansluiting van de dakelementen zorgen we ervoor dat de luchtdichting niet alleen op papier, maar ook in de praktijk voldoet aan de gestelde eisen van het bouwbesluit. Het bouwen zonder pur is ons streven en de eerste “Pur-loze” kappen zijn inmiddels geplaatst en geleverd. De montageploeg heeft door jarenlange ervaring kennis van het product en weten waar ze over praten en waar ze mee bezig zijn. Tevredenheid van de klant daar draait het om.

Aardbevingsbestendig

Houtskeletbouw is het systeem als het gaat om aardbevingsbestendig bouwen. Inmiddels zijn er meerdere woningen geleverd die in het aardbevingsgebied staan. Met slechts geringe aanpassingen in het casco kan de woning al het predicaat aardbevingsbestendig krijgen.